Call for Makers 2017

Ben je een maker uit Noord Nederland? Heb je een innovatief bedrijf, een startup, ben je een keukentafel-uitvinder, kunstenaar, uitvogelaar, hacker, gamebouwer, elektronica freak, handwerker, b(r)ouwer of nog anders?

Doe dan mee met het Maak Festival! Aanmelden kan tot maandag 1 mei 12.00 uur.

LET OP: De deadline is inmiddels verstreken. Je kunt jezelf nog wel aanmelden. Leuk! Dan gaan wij kijken of er nog plek voor je is.

Wat is het Maak Festival?

Het Maak Festival is een Gronings festival voor innovatie, creativiteit en techniek, en is een platform voor iedereen die iets maakt. We delen onze kennis en ervaring met andere makers en met een breed publiek.

Het Maak Festival is geen techniekbeurs met informatiestandjes en flyers, maar barst juist van de workshops, presentaties en enthousiaste (mede)makers en bedrijven die graag vertellen over hun ervaringen. We willen ons publiek laten zien dat iedereen een maker is. Het is voor jou een inspirerende omgeving om je nieuwe uitvindingen, producten en ideeën te laten zien en je kennis te delen met anderen.

Ben ik dan een maker?

Maak je iets? Of dat nou van textiel, hout, metaal, computercode, elektronica, beton, eten of iets anders is? Dan ben je een maker.

Maak Festival 2017

Op 20 mei 2017 is onze vijfde editie. Er komen ongeveer 2.000 bezoekers. Dit jaar vindt het festival plaats bij het Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat 18 (in de volksmond bekend als de Bibliotheek). Als podium voor bekende en beginnende makers zorgt het Maak Festival ervoor dat makers op laagdrempelige en persoonlijke wijze met elkaar en met bezoekers in contact komen. De programmering is erop gericht om een zo groot mogelijke diversiteit aan projecten te presenteren vanuit alle mogelijke disciplines. Daarbij is het de bedoeling om bezoekers te inspireren om zelf ook aan de slag te gaan.

Speciale thema’s van 2017

Je kunt je met alle producten, uitvindingen en ideeën aanmelden voor het Maak Festival, maar dit jaar zijn we specifiek op zoek naar mensen die bezig (willen) zijn met de volgende onderwerpen:

 • Kermis van de Toekomst. Het Maak Festival valt in het laatste weekend van de Meikermis. Een niet te missen activiteit in de stad, ook voor onze bezoekers! Daarom willen we hier graag bij aanhaken. We dagen makers uit om hun eigen (virtuele) kermisattractie of prototype te ontwikkelen, om na te denken over de kermis van de toekomst. Hoe ziet jouw ideale attractie eruit? Laat het ons zien en doe mee aan deze Call!
 • Safety first! Hoe zorg je voor meer fysieke en digitale veiligheid anno 2017? Hoe hou je hackers buiten de deur, en zorg je ervoor dat ons landje niet verdwijnt onder een stijgende zeespiegel of een trillende aarde? Heb je ideeën, uitvindingen of producten die bijdragen aan een groter gevoel van veiligheid voor individuen of de samenleving als geheel, meld je dan aan voor deze Call!
 • Serious Making – Het plezier van het maken is voor veel mensen uit de maakbeweging een belangrijke drijfveer. Dat betekent niet dat er uit de maakindustrie en de maakbeweging geen serieuze toepassingen komen. Deze Call gaat over slimme, innovatieve en creatieve toepassingen om het dagelijks leven leuker en makkelijker te maken. Heb je een oplossing voor een belangrijk probleem? Dan is deze Call voor jou.

Ja, tof! Ik doe mee.

Vul het online formulier zo volledig mogelijk in.
Deadline: maandag 1 mei 12.00 uur
LET OP: de deadline is inmiddels verstreken. Je kunt jezelf nog wel aanmelden. Leuk! Dan gaan wij kijken of er nog plek voor je is.

Goed om te weten

In principe mag iedereen meedoen. Echter bij meer aanmeldingen dan ruimte vindt er een selectie plaats en beoordeelt de organisatie van het Maak Festival alle aanmeldingen op uniciteit, technologisch gehalte, innovatie, variatie in het aanbod, het zelf-maken gehalte en de bereidwilligheid uit te leggen en workshops te geven.

Je wordt tijdig geïnformeerd over de locatie en mogelijkheden productietechnisch, alsmede over de specifieke opbouwmogelijkheden van jouw locatie. Het festival vindt plaats in de binnenstad van Groningen, en we beschikken niet over parkeergelegenheid. Laden en lossen is uiteraard wel mogelijk.

Praktische zaken en opbouw

Voor productionele vragen kun je contact opnemen met Richt Pander, r.pander@groningerforum.nl.

Zaterdag 20 mei is het festival geopend van 10.00 – 17.00 uur voor publiek. Opbouw is op vrijdagavond van 18:00-22:00 uur en zaterdagochtend van 08:00-10:00 uur.

Het Maak Festival zorgt voor:

 • Promotie van het festival
 • Ruimte voor presentatie, tafels en stoelen
 • Stroomvoorziening: normale stroomaansluiting van 220 V.
 • Basisverlichting
 • Gratis Wi-Fi
 • Gratis koffie en thee en een lunchpakket tussen de middag.

Makers zorgen voor:

 • Transport
 • Op- en afbouw
 • Presentatie van eigen producten/activiteit
 • Eigen verlengkabels/ haspels
 • Aanvullend eten en drinken

Kosten

Deelname aan het Maak Festival is gratis.

Delen, delen, delen

Volg en like ons op Facebook. En blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Hopelijk tot ziens op het Maak Festival!