Je kunt je (weer) aanmelden voor het Maak Festival! In het weekend van 11 & 12 april 2015 is alweer de vierde editie van het Maak Festival (voorheen de Groningen Mini Maker Faire). In 2013 waren er ongeveer 2500 bezoekers, van 6 tot 106 jaar oud.

Waarom meedoen als maker?

Nog leuker dan het bezoeken van het Maak Festival is het zelf meedoen. De eerste keer voelt het wellicht een beetje eng om je gemaakte voorwerpen te laten zien aan de bezoekers, maar je zult versteld staan van alle leuke reacties. Meer motiverend en ondersteunend publiek kun je niet vinden.

De meeste makers doen mee aan het Maak Festival om zichzelf te stimuleren weer wat te maken, om hun naam/producten wat bekender te maken of om een beetje te verdienen door workshops te houden of producten te verkopen.

Natuurlijk heb je gratis toegang tot het Maak Festival en de Makers-only evenementen daaromheen.

Maar ben ik dan een maker?

Maak je iets? Of dat nou van textiel, hout, metaal, programmeren, solderen, beton, eten of iets anders is? Dan ben je een maker. Makers zijn technisch, creatief en weten oude en nieuwe technieken op een innovatieve manier toe te passen. Makers denken buiten de gebaande paden en komen met nieuwe oplossingen. Spreekt je dat aan? Doe dan mee!

De inschrijving voor Makers is momenteel gesloten.