Terug naar overzicht

Rutger Meijer – Journeymen Solar Soundsystem

Presentatie op locatie!

Het idee om een multimedia solar-kar te bouwen is ontstaan door de Reggae muziek. Samen met de DJ’s van Journeymen Soundsystem treden we regelmatig op. En dan ook op plekken waar niet direct een stopcontact in de buurt is. Daarvoor heb je dus een geluidsinstallatie nodig die zijn eigen stroom kan opwekken.

Een presentatie op locatie geeft net die extra dimensie aan het verhaal. Die dimensie van de plek, de geur, de geluiden, en de kleuren op dat tijdstip van de dag.. En na afloop kan er natuurlijk altijd gedanst en gefeest worden op de warme klanken van de muziek!

Over Rutger Meijer

Als architect ben ik erg geïnteresseerd in dingen die ons leven wat leuker, aangenamer en praktischer maken. Dat kan door een gebouw te ontwerpen die ruimtelijk precies dat biedt wat je nodig hebt. Het kan ook iets, een plek of een ruimte, zijn wat je doet verwonderen. Door de schoonheid ervan, of misschien doordat het vreemde associaties oproept.

Architecten vinden het leuk om verhalen te vertellen. Aan elkaar, aan toekomstige opdrachtgevers of aan andere geïnteresseerden. Stel je voor dat je een verhaal over een bepaald gebouw hoort van de in Groningen beroemde architect Bouma. Iemand, vaak een architect of architectuurhistoricus, verteld over hoe de raampartijen ontworpen zijn en welke ontwerpprincipes hij heeft gehanteerd. Hoe leuk zou de hele ervaring dan zijn als dat in beeld en geluid kon worden gepresenteerd terwijl je live naar het gebouw aan het kijken bent.